Artiklar

Studie

En israelisk studie visar att lågkolhydrats- högfettskost är den bästa om man vill gå ner i vikt. Vill du läsa mer om denna diet kan du kolla in Annica Dahlqvist blogg.

Artikeln om studien finns att läsa i bla DN

De som minskar i vikt med denna kost minskar inte bara i vikt utan de förbättrar även sina blodfetter.

Jag började med den här kosten eftersom min pappa har ätit den i flera år, sedan han fick diabetes, han gick ner i vikt och kunde sluta med sin medicin – han mår toppen 🙂 Och det gör jag med 🙂

Be the first to like.

3 reaktioner till “Studie”

 1. Hur många kilo mer minskade deltagarna i vikt på 2 år med hjälp av Atkinsdieten jämfört med motsatt diet enligt studien?

  Är det en skillnad att bry sig om?

  Svar från Cathrine: Ja, självklart är det en skillnad att bry sig om eftersom värdena i kroppen även förbättras med denna kost. Många överviktiga i min närhet upplever att följa Viktväktarna (då man i princip kan äta hur mycket kolhydrater som helst för en viss points, typ ris, potatis & pasta) inte fungerar – jag har också provat den, gått ner och sedan gått upp i vikt igen.

  För mig så betyder det att följa GI eller LCHF att mitt sötsug är borta, det kan den aldrig göra med Viktväktarna eftersom du kan äta fettfria produkter med en massa socker i för relativt få points, ex sorbet, och det kan du äta VARJE kväll om du vill – det är väldans svårt att bli av med sitt sockersug då och man faller då lätt in i godisfrossandet igen.

  Självklart tänker jag inte avstå från godsaker resten av livet, jag äter det ibland men jag har inga svåra cravings efter det som jag kunde ha tidigare.

 2. Helllooo!

  Jasså du har fler hemsidor?!

  Har du inte nåt bra boktips för den där fettkosten då?

  Jag känner att jag verkligen behöver gå ner i vikt nu, å den verkar ju var ok att köra…

  Kram på dej!

  Svar från Cathrine: Ja, jag brukar ha en hög på lager 🙂 Om du vill ha en bok skulle jag rekommendera GI dag för dag den har recept för 30 dagar.

  Jag tyckte dock att det enklaste sättet i början var att ta bort ris, potatis, pasta, spannmål och allt som innehåller socker och bara köra med färsk fisk, kyckling & kött som tillagas (marinera & krydda själv – kolla kryddorna bara så de inte innehåller stärkelse eller socker), ägg, bacon, ost osv och en massa grönsaker (inte så mycket av majs, ärter & morötter).
  En frukt om dagen, oftast äpple, päron eller nektarin, äter jag också (utesluter melon, banan & vindruvor).
  Sen är jag en riktig sucker på hallon – mitt favvosnacks är hallon & yoghurt eller hallon & vispad grädde 🙂
  Inga lättprodukter, de innehåller mer kolhydrater, utan använd ex majonnäs, vispgrädde, bregott eller smör osv. Mjölkprodukter innehåller lite kolhydrater (ca 4-5 kolisar per dl) så man ska inte äta för mycket av det, ca 2 dl om dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *