Clarins – Jag tror att jag har hittat ett nytt favoritmärke!

Jag har provat många foundations, men min hud är kräsen. Det fungerar inte med vad som helst. Jag har använt Niveas BB cream och den har fungerat bra, alla andra foundations lägger sig som ett lock på huden. Det känns inte som att huden kan andas och det känns verkligen inte skönt. Men så köpte jag Clarins – Skin illusion natural radiance foundation, jag läste om den och den har fått många lovord. Och den är verkligen jättebra! Den känns väldigt lätt och tunn och den är lätt att få på huden. Den återfuktar bra och känns verkligen som ett lager vatten när man stryker på den. Perfekt för känslig torr hud! Jag blev positivt överraskad. Den har bra täckninsförmåga utan att se för sminkad ut.

image

Jag köpte samtidigt deras Instant Concealer. De flesta jag använt är alldeles för mörka, jag har ljus tunn hud och det lyser genom blått under ögat. Jag läste att många tyckte att den ljusaste färgen var på gränsen till alldeles för ljus, så jag tänkte att den säkert passar mig perfekt. Och det gjorde den! Den jag köpte är flytande, så en bra pensel är att rekommendera. Denna är en aning glansig men med puder blir det en bra finish. Den klarar hela dagen utan att bli kakig och täcker bra.

När jag köpte dessa produkter fick jag en nessesär med provprodukter, det var deras HydraQuench Cream, Beauty Flash Balm, Instant Light Natural Lip Perfector och en annan nyans av deras concealer än den som jag köpte (som är för mörk för mig, men kanske passar under sommaren).

image
Jag blev glatt överraskad över vilka bra produkter det var.

Ansiktskrämen HydraQuench känns som att den består av en massa fukt och känns jätteskön på huden och återfuktar jättebra. Den går lätt in huden lämnar och känns skön, det känns som gurkvatten, och den doftar lite så, som bara sugs in i huden. Jag brukar använda Nivea Soft, den är underskön. Men kanske man ska investera i någon som verkligen går in på djupet, nu när man snart fyller 45 :)

Jag har alltid tyckt att det är svårt att hitta ett läppglans/ läppstift som ger näring och återfuktar så att det känns skönt att ha det på sig. Jag tycker ofta att det känns torrt efter ett tag, och det blir en obehaglig känsla. Det här läppglanset är dock superskön att ha på sig, blev glatt överraskad måste jag säga. Den doftar och smakar gott, ger en jättefin lyster med en naturlig finish och åtefuktar jättebra. När provprodukten är slut kommer jag definitivt köpa en ny! Den nyans som jag fick med, 01 Rose Shimmer, passar bra att ha om man vill ha en naturlig färg med lite skimmer.

Den produkt som jag blev mest överraskad över var deras Beauty Flash Balm. Och den har funnits hur länge som helst tydligen!? Det är viktigt att bara stryka på produkten, inte massera in den. Den har en uppstramande verkan och den fungerar toppenbra på argrynkorna som jag har mellan ögonbrynen och rynkorna i pannan. Den innehåller trollhassel och olivextrakt som har en uppstramande effekt. Om du applicerar den innan makeup måste du snabbt applicera foundation och concealer. Det kan annars bli ett lite ”flakigt” resultat. Jag har provat att punkt-applicera Beauty Flash Balm efter makeup också, och det fungerar superbra. Den är så jäkla bra, jämnar ut rynkorna och den känns skön på huden, lite avslappnande på något sätt. Här finns tips på hur du applicerar den.

Jag har tidigare provat Athena 7 minutes lift och den gör verkligen sitt jobb. Men den är lite jobbig att använda tycker jag. Dels måste man vara försiktig när man applicerar den, det får absolut inte bli aningens för mycket för då blir det en vit hinna, tror den skulle vinna på att vara lite färgad? Sen så måste man vänta i 7 minuter på att den ska verka, och helst inte göra några rörelser med ansiktet, annars hade man kunna utnyttja dessa minutrar på att äta exempelvis frukost eller dricka en god kaffe ;) Den är dessutom svindyr. Den gör ett lite bättre jobb än Clarins Beauty Flash Balm och orkar man hålla på med den så ger den ett bättre resultat, men jag nöjer mig med Beauty Flash.

2 people like this post.

3 reaktioner på ”Clarins – Jag tror att jag har hittat ett nytt favoritmärke!

  1. Har oxå testat Clarins foundation …men de är för starkt parfymerade enl mej…men ogillar man inte det o inte är känslig för starka dofter så håller jag med om att det är bra produkter …för övrigt en jättebra beskrivning av din test .

  2. Men..jag har inte köpt deras foundation på senare tid så det kanske blivit bättre på doft fronten :)

  3. Jag tycker inte foundationen doftar speciellt mycket så de har säkert ändrat på det :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *