Ostkaka – socker- och glutenfri

Jag gillar ostkaka. Jag har gjort den här ostkakan en miljon gånger ungefär :) Jag gjorde den första gången för ca 17 år sedan (när min dotter var liten och jag ville göra den utan mandel så hon kunde få smaka). Då hade jag vetemjöl och socker i. De senaste året har jag stevia istället för socker och kör utan vetemjöl så klart. Jag tycker om segheten som keson får när den tillagas i ugnen. Och så blir det en sådan god kombination med bären och grädden.

8 port
500g keso
3 dl vispad grädde
4 ägg
En knivsudd stevia (känn efter om du vill ha sötman och hur mycket)
ev. flagad mandel

Låt keson rinna av ordentligt i en sil eller durkslag, annars blir ostkakan lätt vattnig. Vispa grädden med stevian. Blanda grädde, keso och äggen. Strö på lite mandel, vill man kan blanda i mandel i smeten också. Den blir god utan mandeln också. Häll smeten i en ugnsfast form. Grädda i mitten av 200 grader varm ugn i ca 30 minuter. Servera med goda bär och vispad grädde. Det fungerar alldeles utmärkt att göra halv sats, då brukar jag grädda ostkakan i en brödform.

DSC_0759

2 people like this post.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *