Vad är LCHF

Vad är LCHF

LCHF står för LowCarb-HighFat (= lågkolhydrat-högfett).

För att vi ska må bra måste vi minska på intaget av kolhydrater och samtidigt öka intaget av naturligt mättat fett.

Det mättade animaliska fettet och kolesterolet är inte farligt för oss. Det är de blodsockerhöjande kolhydraterna, som även är fetmabildnade, som ex. stärkelse och socker som är farligt för oss och som vi ska ta bort ur vår kost. Nyckeln är att vi istället ska äta naturligt fett och utesluta konstfetterna, margarinerna och de processade matoljorna.

Vi kan äta naturligt fett från kött, fisk och fågel, mjölkfett och naturligt vegetabiliskt fett som finns i tex oliver, nötter, avocado och ekologiskt kokosfett. Protein och grönsaker kan vi äta i ungefär samma mängd som förut.

Läs om Annika Dahlqvist kostprogram här

Informationen kommer från Doktor Dahlqvist

Be the first to like.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *