LCHF lasagne

500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt krossade tomater med chili
1 köttbuljongstärning
1,5 dl creme fraiche
150 g philadelphiost
2 st zucchini
150 gram riven ost
Salt och peppar
20 g smör

Finhacka lök och vitlök och bryn på låg värme i smör. Bryn nötfärsen och blanda ihop med löken. Blanda ner de krossade tomaterna och köttbuljongen och låt koka upp, blanda sedan ner creme fraiche och philadelphiaosten. Salta och peppra. Låt puttra ca 10-15 minuter. Riv under tiden osten och hyvla zucchinin. Jag brukar hyvla två tag på undersidan och lägga den sidan nedåt och sedan hyvla på andra sidan som ligger uppåt (då ligger den stadigt och man kan hyvla ner till botten). Lägg hushållspapper på en tallrik och fyll på med zucchiniskivor eftersom, salta. Jag brukar varva zucchini, salt och papper några gånger (man gör detta för att få ur lite vätska ur zucchinin). När zucchinin legat en stund och köttfärsröran puttrat klart, ta bort hushållspappret från zucchinin. Varva köttfärsröra och zucchini i en ungsfast form. Avsluta med ett lager zucchini och sedan den rivna osten uppepå. Gratinera i 225 grader i ca 25 minuter. Servera med en grönsallad.

DSC_0179

2 people like this post.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *