Ananaspaj

Nu har jag gjort en god ananaspaj med mandelmjöl och Stevia strö istället för med vetemjöl och socker. Botten blir inte som den brukar (med socker blir den spröd och smakar lite åt kolahållet) men absolut god! Jag använder laktosfria produkter vilket fungerar finfint :) Hela pajen innehåller ca 60 gram kolhydrater, delar du den i 10 bitar innehåller varje bit alltså 6 gram kolhydrater.

Pajbotten:
3 dl mandelmjöl
75 g smör
2 msk stevia strö

Smält smöret och blanda ihop mandelmjöl, stevia strö och smöret. Tryck ut degen i en form med avtagbara kanter (jag brukar ta sockerkaksformen). Tryck upp deg en liten bit på kanten så fyllningen får plats och inte rinner över kanten. Grädda i 175 grader i ca 10 min.

Ananassmeten
Ca 250 g avrunnen ananas (ICAs burk på 430 g brukar ge denna mängd ananas)
2 dl crème fraîche
1 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 msk stevia strö

Låt ananasen rinna av i ett durkslag. Blanda crème fraîche, ägg och ananas i en bunke och tillsätt vaniljpulvret. Jag tycker det blir lagom sött med 1 msk Stevia strö, naturligtvis kan du utesluta det eller hälla i lite mer. Höj temperaturen till 200 grader och grädda mitt i ugnen i ca 30 min.

OBS! Om kanterna på pajskalet blir mörka kam du lägga på metallfolie mot slutet.

Jag serverar gärna pajen med vaniljglass. Jag väljer Alvestaglass sockerfria glass eller gör egen i glassmaskinen.

Be the first to like.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *