Fröbröd

Jag har provat att göra en hel del lchf-bröd. Jag tycker att de smakar alldeles förmycket ägg, ost eller så blir brödet alldeles svampigt. Men så hittade jag ett recept av Anna Hallén, som jag har modifierat en aning, som jag tycker är supergott :)

Brödet är baserat på frön och blir verkligen jättegott!

3 ägg
3 dl riven ost (ta en ost du tycker om)
3 msk keso
1½ tsk bakpulver
0,5 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1,5 dl solroskärnor

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ägg, ost, keso och bakpulver i en bunke och tillsätt fröna.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten och tryck ut den med en sked. Jag brukar klicka ut smeten med lite mellanrum och sedan lappa ihop smeten så det tillslut blir en fyrkantig kaka. Smeten ska bli ganska platt, men jag brukar inte trycka ut den riktigt ända ut i kanterna på plåten för den blir så väldigt tunn då.
Grädda mitt ugnen i ca 12-15 min.

1 person likes this post.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *