Lasagne

Att använda zucchini istället för lasagneplattor är verkligen suveränt, lasagnen blir jättegod.

1 stor zucchini
500g nötfärs
1 gul lök
1 burk krossade tomater med vitlök och örter
1 vitlöksklyfta
1 dl vispgrädde
1 paket mozzarella
En klick smör
Salt & peppar

Skär zucchinin på längden, lägg på en handuk och salta på dem så att de vattnas ur.

Hacka löken och bryn den i smör eller olja, bryn köttfärsen och tillsätt de krossade tomaterna och pressad vitlök. Salta & peppra och låt puttra i 10-20 min.

Smörj en ungstfast form och varva zucchini och köttfärs i formen, börja med zuccini unders och avsluta med köttfärs på toppen. Slå på grädden och smula mozzarellan uppepå. Ställ in 200 grader varm ugn i 20 minuter.

lasagne

1 person likes this post.

7 reaktioner på ”Lasagne

  1. Jag kom på att jag provat en ny variant av receptet :) Har ändrat lite nu, tyckte den blev lite väl vattnig första gången (ökade då krossade tomater eftersom jag använde mer köttfräs – det behöver man nog inte göra :) Men det är också viktigt att zucchinin får vattna ur ordentligt med saltet.

  2. OK! Men om jag gör ovan recept men använder 600 g nötförs kan jag ha kvar all krossad tomat eller ska jag dra ner lite?

  3. Jag skulle nog använda ett pkt krossad tomat men kanske tillsätta lite mer grädde, att istället ta ca 1½ dl vispgrädde.

  4. Jag skulle nog använda ett pkt krossad tomat men kanske tillsätta lite mer grädde, att istället ta ca 1½ dl vispgrädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *