Fröbröd

Gjorde fröbrödet idag men har modifierat det en del, för jag tycker det blir en aning torrt med så mycket frön i som det är i originalreceptet.

9 bitar ca 3 kolhydrater per bit

3 ägg
150g riven ost
2 msk färskost
1 msk majonnäs
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl krossad linfrön

Blanda ägg, riven ost, färskost och majonnäs (ibland har jag keso istället, har provat med bara 3 msk keso och även 2 msk keso tillsammans med 1 msk majonnäs, fungerar lika bra tycker jag). Blanda i bakpulver och sedan fröna. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 min. Brödet ska få fin färg och kännas fast om du trycker lite lätt på det.

20120718-095604.jpg

Be the first to like.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *