Chokladpudding med en touch av passionsfrukt

Jag försöker äta lite mindre kolhydrater just nu. Ikväll ville tjejerna ha chokladpudding och då är det bra att det finns Ekströms att köpa eftersom lilltjejen är allergisk mot bland annat ägg. Men den innehåller lite för mycket socker för min smak så jag gjorde en egen till mig själv. Det finns inget tillsatt socker förutom det som redan finns i chokladen. Jag brukar göra den av Marabous 70% mörka choklad men nu provade jag att göra den med den fyllda chokladen med passionsfrukt (som är jättegod men som innehåller lite mer socker än den vanliga mörka chokladen).

Receptet är mycket enkelt, till en portion använde jag (innehåller 20,5g kolhydrater)

1 ägg
40g rutor av marabous choklad

1. Dela på äggvita och äggula
2. Vispa äggvitan till vitt skum (tar ca 20-30 sekunder)
3. Smält chokladen i en tallrik över ett vattenbad = ställ tallriken på på en kastrull med vatten och sätt på plattan(Dra av kastrullen när det börjar att koka).
4. Rör i äggulan i den smälta chokladen.
5. Häll ner chokladblandningen ner i den vispade äggvitan och vänd ner chokladsmeten.
6. Häll upp i en portionsskål och låt stå svalt i kylen i några timmar, gärna över natten.

Servera med rinnande vispgrädde – supergott :D

Be the first to like.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *